U bent hier: Home

Zomerschool Filosofie

Editie 2020 van de Zomerschool wordt een online cursus.

Editie 2020 van de Zomerschool wordt een online cursus.
 

Zomerschool filosofie

De zomerschool richt zich op mensen die met hun interesse in de filosofie geen blijf weten. Te midden van een veeleisende job, zware studie, druk gezinsleven en/of uitgebreide sociale engagementen voelt u wel eens nood aan reflectie. De werkelijkheid, in al haar facetten, geeft immers te denken. De verwondering laat u niet los. Wanneer u zichzelf hierin herkent, dan is onze zomercursus filosofie de verfrissing die u zoekt.

Onze doelgroep omvat zowel leken die op zoek zijn naar wat filosofie de dag van vandaag feitelijk inhoudt, als mensen die een degelijke inleiding in de filosofie achter de kiezen hebben (bijvoorbeeld tijdens hun studies), maar de nood aan een heropfrissing voelen. De zomerschool is dus niet bedoeld als bijscholing voor mensen die uitgebreide filosofiestudies achter de rug hebben, wel als een eigenzinnige inleiding of heropfrissing op academisch niveau voor de amateur-filosoof.

De zomerschool biedt geen algemene en systematische inleiding tot de filosofie. Wat ze wel doet, is u een veelzijdig en intensief programma voorschotelen, dat een representatief beeld geeft van het filosofische denken over de verschillende aspecten van leven en werkelijkheid.

programma

De zomerschool filosofie zal plaatsvinden van 24 - 27 augustus 2020

Programma's & dagschema

ONLINE

Editie 2020 van de Zomerschool zal een digitale versie zijn die je van thuis uit mee kan volgen en beleven. Naast de hoorcolleges zullen er ook meer interactieve sessies georganiseerd worden waarin er ideeën kunnen worden uitgewisseld met de docent. 

inschrijven

Er zijn extra plaatsen vrijgekomen, dus inschrijven is opnieuw mogelijk!

INSCHRIJVEN

Impressies
 

Bekijk de foto's

 

Vragen?

Voor alle vragen: neem contact op met Charlotte De Meulder

Vul het contactformulier in om te worden opgenomen in ons adresbestand.